FEFCO TRANSPORTNA EMBALAŽA

MEDNARODNI STANDARD ZA EMBALAŽO IZ VALOVITE LEPENKE

Evropsko združenje proizvajalcev valovitega kartona

Embalaža iz valovite lepenke je prisotna povsod, kjer se proizvaja, prevaža in razstavlja blago. Od njenega izuma pred skoraj 150 leti valovita lepenka skrbi za varen in higienski transport blaga ter varuje približno 70 % vsega proizvedenega blaga na svetu na poti od proizvajalca do potrošnika ali drugega podjetja. Valovito lepenko lahko izdelamo v poljubni obliki in velikosti. Ker lahko take pakete brez težav zlagamo enega na drugega in tako zmanjšamo premikanje blaga med transportom. Lahko jo tudi prilagajamo po meri ter tako zagotavljamo preprosto odpiranje in ravnanje z embalažo.

Evropska zveza proizvajalcev valovitega kartona (FEFCO) je neprofitna organizacija, ki zastopa interese industrije po vsej Evropi in obravnava širok spekter tem, ki vključujejo vse od tehničnih do ekonomskih vprašanj.

Združenje FEFCO s sedežem v Bruslju je bilo ustanovljeno leta 1952 in je evropska medpanožna organizacija za industrijo valovitega kartona. Sestavlja ga 24 nacionalnih združenj (aktivni člani), povezani člani (proizvajalci valovitega kartona v državah, kjer ni nacionalnih združenj) in naklonjeni člani (industrijski dobavitelji).

Naloga združenja je proučevanje ekonomskih, finančnih, tehničnih in tržnih vprašanj, ki so pomembna za industrijo valovite lepenke, analiza dejavnikov, ki lahko vplivajo na industrijo, ter spodbujanje in razvijanje podobe združenja.

Sedež združenja je v Bruslju. Za mednarodno združenje velja belgijska zakonodaja.

Prosimo kontaktirajte našo ekipo za stranke:

Strokovno znanje Evropskega združenja proizvajalcev valovitega kartona

Združenje FEFCO si je zastavilo cilj, da odločevalcem in zaposlenim v industriji zagotovi potrebno strokovno znanje in podporo. Predstavlja edinstven in zaupanja vreden vir informacij. FEFCO zagotavlja, da so njegovi člani ves čas na tekočem z razvojem, ki lahko vpliva na industrijo valovite lepenke.

FEFCO razvija tehnične standarde in specifikacije, ki podpirajo člane in jim olajšajo sodelovanje s strankami in dobavitelji na področju tehničnih vprašanj. Glavni cilji združenja se spreminjajo in prilagajajo potrebam članov, tehnološkim inovacijam in pričakovanjem strank. FEFCO se ves čas razvija naprej, na spletni strani združenja pa so vedno objavljeni najnovejši standardi ali posodobitve.

Mednarodni pravilnik za odpremo embalaže

Združenji FEFCO in ESBO sta pravilnik pripravili z namenom, da nadomesti nepraktične opredelitve za škatle in konstrukcije iz valovitega kartona s preprostimi mednarodno priznanimi simboli, ki so splošno razumljivi ne glede na jezik ali druge ovire. Pravilnik se lahko uporablja tudi za naročila in specifikacije odpreme embalaže. Spremembe in dopolnitve lahko opravita le FEFCO ali ESBO.

Povezava: Pravilnik FEFCO v obliki datoteke PDF si lahko prenesete tukaj.