International Safe Transport Association

ISTA pomaga svojim članom nadzirati stroške, škodo in sredstev med distribucijo pakiranih produktov

Organizacija ISTA že od leta 1948 razvija preizkusne protokole, s katerimi zagotavlja, da izdelki preživijo globalni trg distribucije, ki je poln nevarnosti.

V vsaki dobavni verigi je prisotna nevarnost škode. Kljub temu so nevarnosti transporta predvidljive, škodo pa je mogoče preprečiti.

ISTA ponuja tehnološke rešitve za pakiranje,ki izpolnjujejo potrebe vaše dobavne verige, z najnižjimi mogočimi stroški in minimalnim vplivom na okolje. Preizkusni protokoli in standardi oblikovanja ISTA ustvarjajo zaupanje, ki je pomembno za obvladovanje tveganj in zniževanje stroškov, hkrati pa optimizirajo vašo dobavno verigo.

Preizkusni protokoli ISTA z zbiranjem in razvojem teh pomembnih podatkov ponujajo varnost in določajo standarde za proizvajalce, trgovce in preizkusne laboratorije po vsem svetu. Z mednarodno podporo in pristopom, ki temelji na konsenzu, opredeljujejo preizkusni protokoli in standardi oblikovanja ISTA lastnosti, ki jih embalaža mora zagotavljati med prevozom.

Prosim kontaktirajte našo ekipo za stranke:

ČLANI ISTA

Za svoje člane po svetu ISTA že zdaj ugotavlja potrebe prihodnosti. Članstvo vključuje:

  • proizvajalce,
  • dobavitelje embalaže,
  • špediterje,
  • laboratorije za preizkušanje,
  • raziskovalne in akademske institucije.

Člani ISTA, ki opravljajo storitve pošiljanja, lahko uporabljajo certifikacijsko oznako ISTA® Transit Tested Certification. To pomeni, da je embalaža pred pošiljanjem opravila laboratorijske preizkuse in da je organizacija ISTA preverila rezultate poročila o preizkusu ter embalirani izdelek certificirala kot izdelek za varno pošiljanje v določenem razponu škode.

PREDNOSTI CERTIFIKACIJSKE OZNAKE ISTA®

  • Zagotavlja vidne dokaze, da embalaža ustreza določenemu preizkusnemu standardu. Vsi vpleteni lahko vidijo, da so zahteve izpolnjene.
  • Ob upoštevanju ustreznih postopkov zagotavlja, da je embalaža v distribucijskem okolju ustrezno zaščitena pred nevarnostmi udarcev, vibracij, stiskanja in/ali klime.
  • Zmanjšuje ali odpravlja potrebo po več preizkusnih dobavah in omogoča, da izdelki pridejo hitreje na trg in varneje prestanejo transport.
  • Krepi položaj vašega podjetja v pogajanjih o odškodninskih zahtevkih, saj zagotavlja, da je vaš izdelek ustrezno zapakiran.
  • Zagotavlja večje zadovoljstvo strank in povečuje vaš ugled, ker vaši izdelki prispejo v optimalnem stanju.