Simulacija dobavne verige

Ponašamo se s poglobljenim znanjem dobavne verige in testiranja distribucije, od točke proizvodnje, skozi procesa dostave, do točke uporabe

PRI MEHANSKI SIMULACIJI DOBAVNE VERIGE PREVERIMO IN TESTIRAMO DEJAVNIKE, KI VPLIVAJO NA IZDELKE IN EMBALAŽO MED PREVOZOM.

Rezultate preizkusa analiziramo ter nato embalažo in izdelek ustrezno izboljšamo. Preizkuse opravljamo v skladu s svetovno priznanimi preizkusnimi standardi, kot so ISTA, ISO in ASTM. Po potrebi izvajamo tudi preizkuse, ki temeljijo na standardih podjetja.

Pri preverjanju obremenitev palet je treba upoštevati različne vplive. Pospeševanje in zaviranje tovornjakov, natovarjanje in raztovarjanje z viličarjem, gibanje vlaka, turbulence med letom. Tudi vlaga in zelo visoke ali nizke temperature lahko negativno vplivajo na obremenitev palete.

DA BI DOLOČILI PRAVILNO EMBALAŽO ZA VAŠ IZDELEK, NAJPREJ DOLOČIMO VPLIVE, KI JIH MORA IZDELEK PRENESTI.

V našem centru za testiranje koncepta lahko proučimo občutljivost izdelkov, ko so izpostavljeni udarcem in vibracijam ter različnim podnebnim razmeram.

Prosim kontaktirajte našo ekipo za stranke:

DEFORMACIJA

Med skladiščenjem paketi, ki so zloženi na paleto, dlje časa mirujejo. V tem času na izdelke in embalažo počasi začne pritiskati gravitacijska sila.

Ta lahko vpliva na embalažo in povzroči celo prevrnitev tovora. Ta oblika stiskanja je znana tudi kot statična deformacija. S tem preizkusom preverjamo moč polne obremenitve palete v statičnem položaju.

VODORAVNI UDARNI PREIZKUS

Zaviranje v sili ali drugi vodoravni premiki tovora na paleti poslabšajo stabilnost tovora. Za zagotavljanje stabilnosti tovora med prevozom izvedemo vodoravni udarni preizkus.

Hitrost trka je zabeležena v skladu s preizkusnim standardom, preizkus pa je opravljen za vse štiri strani palete. Tako ugotovimo, ali je nakladalna enota na paleti dovolj stabilna.

VIBRACIJE

Dinamična deformacija se pojavi, ko se breme na paleti premika, npr. med prevozom na tovornjaku.

Kljubovanje silam mora biti v tem primeru večje, saj nakladalne enote med prevozom tudi pritiskajo druga na drugo.

PREIZKUS PADCA

Tovor na paletah je med prevozom izpostavljen rahlim vibracijam – denimo pri nalaganju zabojnikov na ladjo in raztovarjanju z nje ali pri prevozu blaga z viličarjem.

Da bi razumeli vpliv tega gibanja na tovor na paletah ali izdelek, izvedemo preizkus padca. Preizkus padca lahko opravimo kot padec na ravno površino ali na rob embalaže.

Preizkus trpežnosti palet

Uporaba palet v distribucijskem okolju pogosto ni nič nenavadnega. Kljub temu morajo tudi palete izpolnjevati določene zahteve. Palete so v različnih okoljih izpostavljene različnim obremenitvam.

Še posebej to velja za zlaganje in dvigovanje palete z viličarjem ter silo, s katero izdelek pritiska na paleto. Preizkus zmogljivosti palet se uporablja za določanje trpežnosti palet.

RESONANČNI PREIZKUS

Med prevozom se pogosto pojavljajo nizke frekvence (< 50 Hz). Če se vaš izdelek odziva na te frekvence, je to treba upoštevati pri oblikovanju embalaže – še posebej, če gre za elektronske naprave.

Z resonančnim preizkusom lahko ugotovimo, katere frekvence vplivajo na dele izdelka in lahko povzročijo, da se ti zaradi vibracij zlomijo.

UDARCI

S preizkusom navpičnega trka lahko ugotovimo, katera G-vrednost je kritična za vaš izdelek. Material za blaženje udarcev v embalaži mora biti zasnovan v skladu s to vrednostjo.

KLIMA

Je izdelek občutljiv na visoke ali nizke temperature? Ali lahko visoka ali nizka raven vlage povzroči škodo?

S klimatskim preizkusom lahko določimo temperaturo ali vlažnost, pri kateri vaš izdelek ne deluje več pravilno.

REŠITVE ZA PAKIRANJE

V tesnem sodelovanju z našimi strankami najdemo za vsako posamezno zahtevo optimalno rešitev za pakiranje.