Naš poslovni model temelji na oblikovanju in inovacijah, logistiki in proizvodnem znanju

TRICOR PACKAGING & LOGISTICS AG, HOLDINŠKA DRUŽBA SKUPINE TRICOR

Trenutno upravlja pet proizvodnih obratov, ponudnika logističnih storitev in štiri storitvene centre na Češkem, v Sloveniji in Nemčiji.

Družba TRICOR se osredotoča na razvoj in izdelavo standardiziranih ter strankam prilagojenih rešitev za industrijsko in težko embalažo iz valovitega kartona. Prek hčerinske družbe TRANSCOR Logistics GmbH & Co. KG podjetje ponuja dodatne rešitve za skladiščenje in specializirane logistične rešitve.

Podjetje svoje izdelke in storitve ponuja predvsem strankam iz avtomobilske, kemične, strojne in elektronske industrije po vsej Srednji Evropi. TRICOR Packaging & Logistics AG trenutno zaposluje več kot 900 redno zaposlenih.

TRICOR Packaging & Logistics AG je član Skupine Rengo/Tri-Wall.

Skupina Rengo je primarni ponudnik v segmentu industrije za splošno embalažo GPI (General Packaging Industry), ki ponuja široko paleto rešitev za pakiranje.

Tri-Wall Limited je hčerinsko podjetje v stoodstotni lasti družbe Rengo Co. Ltd. s sedežem v Osaki na Japonskem. V poslovnem letu 2018/19 sta družbi Rengo in Tri-Wall skupaj ustvarili promet v višini 653,1 milijarde japonskih jenov (približno 5,5 milijarde evrov) ter zaposlovali približno 17.000 ljudi. Skupina Tri-Wall s sedeži v Aziji, Evropi in Severni Ameriki je globalna mreža podjetij, ki ponuja inovativne in stroškovno učinkovite rešitve pakiranja. Sedež podjetja je v Hongkongu. Kot del globalne skupine za proizvodnjo embalaže Rengo/Tri-Wall lahko zdaj z inovativnimi rešitvami za pakiranje skupaj zalagamo globalni trg embalaže – tako se portfelj izdelkov TRICOR dodatno razširja z rešitvami za pakiranje iz lesa, blaga, pene, jekla in plastike. Poleg tega ta združitev družbi TRICOR omogoča večjo prisotnost na mednarodnem trgu in še boljše storitve za naše stranke po vsem svetu.

Kompetence podjetja TRICOR na področju industrijske embalaže in težkega valovitega kartona v povezavi z rešitvami za logistiko in avtomatizacijo, ki jih ponuja Skupina Rengo/Tri-Wall, predstavljajo na trgu edinstveno kombinacijo. To krepi naš položaj globalnega ponudnika v korist naših strank.

Za več informacij obiščite spletni strani: www.rengo.co.jp in www.tri-wall.com

Naša vrednostna veriga

Naš cilj je strankam dostaviti inovativne, trajnostne in visokokakovostne izdelke ter tako ustvariti vrhunsko uporabniško izkušnjo.

POSLANSTVO DRUŽB TRI-WALL IN TRICOR

Tri-Wall in TRICOR si skupaj z razvojem in dobavo inovativnih rešitev pakiranja za segmente avtomobilske industrije, razsutega tovora in druge konstruktivne embalaže prizadevata postati vodilni svetovni dobaviteljici embalažnih rešitev iz industrijskega in težkega valovitega kartona, ki bi strankam zagotavljali najboljšo podporo, svojim delničarjem pa dodano vrednost s povečanjem donosnosti.

VIZIJA DRUŽB TRI-WALL IN TRICOR

Z namenom, da Tri-Wall in TRICOR postaneta sinonim za integriteto, kakovost in inovativnost, smo si zadali cilj, da strankam ponudimo edinstveno kombinacijo celostnih rešitev pakiranja in storitev, ki trenutno na trgu niso na voljo v taki obliki. Kratko rečeno: To be the only one.

BISTVO NAŠE VIZIJE IN POSLANSTVA

Z jasnim poudarkom na treh ključnih konceptih, ki predstavljajo bistvo našega poslanstva in vizije, si nenehno prizadevamo za največje zadovoljstvo strank ter povečanje vrednosti podjetja in deležev svojih delničarjev.

  • Integriteta: pošten, odkrit in moralen odnos s strankami, dobavitelji, partnerji in družbeniki.
  • Kakovost: zagotavljanje visokega standarda kakovosti izdelkov in storitev ter izpolnjevanje pričakovanja strank že od samega začetka.
  • Inovativnost: razvijanje storitev in izdelkov, ki so drugačni, edinstveni in pred konkurenco

Trajnostnost

TRICOR Packaging & Logistics AG svojim strankam pomaga pri doseganju ekonomskih in ekoloških ciljev. Tesno sodelovanje s strankami omogoča zmanjšanje stroškov in emisij CO2 po celotni dobavni verigi. Druge prednosti vključujejo zmanjšanje ali odstranjevanje odpadkov, zmanjšanje števila postaj v predelovalni verigi, zmanjšanje števila palet, zmanjšanje števila tovornjakov na cestah in zmanjšanje potrebnega prostora za shranjevanje. Na analitičnih delavnicah se seznanimo z nabavno verigo svojih strank. Za končnega uporabnika oblikujemo notranje logistične zahteve in poskrbimo za vse vmesne korake. S podrobno analizo vaše dobavne verige ugotavljamo, katerim zahtevam mora ustrezati embalaža. Preprosto in učinkovito recikliranje pa pomaga našim strankam pri odgovorni uporabi virov, saj je to še posebna prednost embalaže iz valovitega kartona.

PREDNOSTI, KI JIH ZAGOTAVLJATA TRI-WALL IN TRICOR

»Z našo ponudbo embalaže iz najrazličnejših materialov, edinstvenim znanjem o dobavni verigi, globalno mrežo proizvodnih in storitvenih lokacij ter našimi logističnimi kompetencami bomo znižali stroške strank in obvladovali tveganja po celotni dobavni verigi.«

Znižanje stroškov: z razvojem pametnejših rešitev za pakiranje znižujemo stroške po celotni dobavni verigi stranke!

Upravljanje tveganj: zmanjšanje tveganj z razumevanjem proizvodnega cikla in dobavne verige naših strank!

Certifikat SvetA za nadzor gozdov FSC® (Forest Stewardship Council® – FSC®)

Naš valoviti karton je v največji mogoči meri izdelan iz obnovljivih virov. Proizvodnja valovitega kartona TRICOR v naši tovarni v Bad Wörishofnu ima certifikat FSC®.

Ves surovi papir za valoviti karton nabavljamo iz trajnostnih gozdnih virov, ki dajejo prednost ekološko prilagojenemu, družbeno sprejemljivemu in ekonomsko izvedljivemu gospodarjenju z gozdovi tega sveta. Aktivno prispevamo k ohranjanju biološke raznovrstnosti in občutljivih gozdnih ekosistemov, ponujamo poštene pogoje za zaposlitev in podpiramo boj proti podnebnim spremembam.

Prenesi certifikat

Upoštevanje smernic

Ta pravila veljajo za zaposlene in vodstvo družbe TRICOR

TRICOR Packaging & Logistics AG na trgu konkurira z inovacijami, kakovostjo, prilagodljivostjo, zanesljivostjo in pravičnostjo. Poslovne cilje si prizadevamo dosegati izključno na podlagi delovanja, ki je v skladu z zakonom in temelji na vrednotah. Upoštevanje zakonskih predpisov in dogovorov znotraj podjetja je glavna prednostna naloga našega podjetja, menedžerjev in vseh zaposlenih. Naš etični kodeks (smernice poslovnega ravnanja) je osnova našega celotnega delovanja.

Prenesi smernice

Sistem upravljanja kakovosti
(DIN EN ISO 9001:2015)

Certificirani proizvodni in organizacijski procesi ter lasten interni testni laboratorij zagotavljajo vrhunsko zanesljivost izdelkov in procesov.

Prenesi certifikat

Upravljanje energije

Sistem upravljanja energije v skladu z DIN EN ISO 50001

Za Tricor je trajnostnost sestavni del filozofije podjetja. Leta 2013 se je vodstvo zavezalo k uvedbi in izvajanju sistema upravljanja energije v skladu z DIN EN ISO 50001 za lokacije Bad Wörishofen, Burg, Offenbach in Eppishausen. Tako smo ustvarili predpogoje za učinkovito in okolju prijazno porabo energije na posameznih lokacijah.

TRICOR vidi v tem neločljivo povezavo med gospodarskim uspehom in odgovornostjo za okolje in družbo. Tricor je s potrditveno revizijo, ki jo je julija 2015 opravil certifikacijski in nadzorni organ IFT Rosenheim, pridobil dokazila o uspešni uvedbi sistema upravljanja energije na svojih proizvodnih lokacijah. Sistem upravljanja energije pri proizvodnji in predelavi valovitega kartona omogoča predvsem energetsko učinkovito načrtovanje procesov in optimizacijo rabe energije. Tako zagotavlja zmanjšanje porabe energije, varčevanje z viri in zmanjšanje emisij CO2.

Sistem upravljanja energije:

Z uvedbo sistema upravljanja energije se je podjetje zavezalo k nenehnemu izboljševanju energetske učinkovitosti. Ustrezni ukrepi za uresničitev potenciala so bili implementirani že z uvedbo sistema. Letna revizija zagotavlja, da se ti ukrepi dosledno upoštevajo in izvajajo.

Pooblaščeni predstavnik za upravljanje energije:

Tricor je za to odgovorno nalogo uvajanja in nadaljevanja sistema upravljanja energije v podjetju imenoval pooblaščenega predstavnika za upravljanje energije.

Certifikat upravljanja energije Tricor AG